המתודולוגיה של דרך הסוס בנויה משילוב בין תאוריות מתחומי הפסיכולוגיה הארגונית, תורת הקבוצות ועבודה עם סוסים בשיטת EAGALA.
למה סוסים?
סוסים הם חיות רגישות ואותנטיות. הצורך שלהם בהישרדות לימד אותם להיות קשובים לאווירה, לתחושות, לאנרגיות, למחוות, למעשים – ולא למילים. להבדיל מבני אדם, הסוס מספק משוב ישיר ואמיתי במעשים ולא במילים. הוא משקף לנו בתגובותיו המיידיות מה חבוי בהתנהגות שלנו: תחושות, עמדות, דפוסי התנהלות, מוטיווציה ורוח צוות.
הסוס חי בעדרים והוא זקוק למנהיג, אולם הוא מגיב להנהגה אמיתית ולא לניהול פורמאלי. הנוכחות של הצוות בסביבתו של הסוס הופכת את המנהלים לחלק מהעדר, והסוס מגיב בהתאם: לנוכחותו של מנהיג או להיעדרה, לגיבוש חברתי או לפילוג, לאמון ושיתוף פעולה או למתחים פנימיים ופוליטיקה מורכבת. הסוס יידע לספק תמונת מראה אמיתית לדינאמיקה התוך-צוותית שמעל לפני השטח ומתחתיו.
הסוס הוא נייר לקמוס לסביבה: הוא יזהה ויגיב להלך הרוח של המשתתפים, לנחישות, למחויבות שלהם, לנכונות, לתוקפנות ואפילו לחוסר בהירות. המעשים והתגובות של הסוס יתנו לכל אחד מהמשתתפים כלים אמיתיים ללמידה, צמיחה והתפתחות אישית וצוותית.
העבודה עם הסוסים מוציאה את המשתתפים מהמקום המוכר והנוח (Comfort Zone) ומציבה אותם אל מול מצבים שאינם חלק משגרת היום ושגרת העבודה, כך נסללת הדרך להסרת מחסומים, הגנות, להתנסות אמיתית ופתיחות בניתוח ובלמידה (Experiential Learning). בנוסף, חווית ההצלחה בעבודה עם הסוסים, גודלם וחוזקם ,מחזקים את הביטחון ביכולות ובאפשרות השינוי. זהו מנוף רב עוצמה להשגת מטרות הסדנא ויעדי הארגון.
אבל סוסים זה לא מספיק!
סוסים מספקים תובנות ברורות ומיידיות, אבל סוסים זה לא הכל. כדי להגיע להעצמה אמיתית, משמעותית ובת קיימא שטובה לארגון ולכל אחד מהמשתתפים, יש צורך ביד מכוונת ובתהליך מסודר ש"תפור" לפי מידות המשתתפים. כאן אנחנו נכנסים לתמונה.
עם עשרות שנות ניסיון בייעוץ ארגוני והדרכה, אנחנו מתאימים את התהליך לטעמו וצרכיו של הארגון, מסייעים לאנשי משאבי האנוש וההדרכה להגדיר מטרות, יעדים ותוצרים – ועוזרים למנהלים להוביל תהליך שיחזק אותם ואת הצוות שלהם. אנחנו מספקים גם את ההתערבות הנדרשת ליצירת תהליך חיובי וקונסטרוקטיבי, שיתרום להעצמת הצוות והארגון ויספק לו כלי עבודה בהמשך דרכו.